keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Tomaatti-salaatti kolhittu...ei kun koulittu


Kerroin taannoin, että sain ystäviltäni syntymäpäivälahjaksi tomaatti-salaatin taimia. Lahjan antaja ei siis ollut aivan varma, olivatko taimet tomaattia vai salaattia, mutta nyt yhdessä emännän ja isännän kanssa totesimme, että kyllä ne enemmän tomaattia muistuttavat.

Vaikka olemme tomaatinkasvatuksessa ihan aloittelijoita, emme varmaan vielä ole epäonnistuneet, sillä tomaatit ovat kasvaneet hyvää vauhtia ja niihin on tullut uusia lehtiä. Niinpä emännän oli aika koulia tomaatit eli siirtää taimet yhdestä ruukusta kolmeen ruukkuun. Ruukut ovat kuulemma biohajoavia turvepurkkeja, eli ruukut hajoavat, mikäli myöhemmin istutamme ne sellaisenaan multaan. Ehkä ne hajoaisivat myös masussani, mikäli tulisin todella nälkäiseksi ja päättäisin syödä tomaatit purkkeineen päivineen.

Ehkä annan tomaattien kuitenkin vielä jatkaa kasvua omissa purnukoissaan - mikäli kasvit edelleen ovat hengissä! Tiedättehän, että emännällä on suhteellisen suuret ja kömpelöt käpälät, ja vaikka käskin häntä olemaan varovainen ja tarkkailin koulintatoimenpidettä intensiivisesti, emäntä saattoi epähuomiossa vähän tuhota tomaattien juuristoa kikkaillessaan taimia purkista toiseen.

Nyt odotamme kuumia kelejä, jotta voimme siirtää itsemme ja tomaatit pysyvästi parvekkeelle!

Tomaatit tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti