Gustav KaniTervehdys!

Olen Gustav Kani, vuonna 2010 syntynyt risteytyskani, emäntäni silmäterä ja isäntäni sohvapötköttäjäkollega. Koska elän villiä ja (lähes) vapaata nuoruutta itähelsinkiläisessä kerrostaloasunnossa ja minulle sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, aloin emäntäni avustuksella kirjaamaan arkipäivän kommelluksia tähän blogiin.

Häkkikani en ole ja citykania minusta ei tule – kutsukaa minua siis perheenjäseneksi.

Nimi: Gustav Kani

Lempinimi: Gusse, Kus kus. Kusikani (pissaan muualla vessalaatikkooni, mutta toisessa mummulassa joskus vessalaatikon viereen). Kustu, Pupu, Muru, GK, Vauva, Poika, Hyppypossu, Käpäläkaveri. Hirmu (mummulan kissat pelkäävät minua ja pakenevat ylipitkä häntä koipien välissä, kun näkevät minut. Toisinaan ihmiset pelkäävät minun purevan, ja kauhuissaan he nousevat tuoleille ja pöydille seisomaan.)

Syntymäaika: Koska isäntä ja emäntä eivät tiedä tarkkaa syntymäaikaani, he päättivät, että se on 15.3.2010. Isäntä ja emäntä ovat myös syntyneet maaliskuussa, 1. ja 28. päivänä.

Syntymäpaikka: Ei varmaa tietoa. Ensimmäisestä kodistani minä ja emoni muutimme tiettävästi lähelle Tamperetta, Lempäälään. Sieltä muutimme erääseen eläintarhaan. "Mikä tuo on?" eläintenhoitaja kommentoi, kun näki minut ensimmäisen kerran. Eläintarhalta eräät täti ja setä ottivat minut omakseen. Allergian takia päädyin kuitenkin lopulta Helsinkiin.

Osoite: Kaikkien kurvien kautta kotiuduin itähelsinkiläiseen kerrostaloasuntoon, jossa minulla on oma huone ja palveluhenkilökunta.

Strategiset mittani: Kun venytän itseni oikein pitkäksi ja oikaisen takakoipeni, olen 60 senttiä pitkä. Tällä hetkellä painan 2 kiloa. Tai ehkä 2,5.

Silmien väri: Minulla on mustat nappisilmät, jotka laajenevat, kun näkökenttääni osuu ruokaa.

Väri: Kaulani, vatsani ja käpäläni ovat puhtaan valkoiset, muuten olen vaaleanruskea, maitokahvinvärinen tai toffeensävyinen. Otsassani menee valkoinen, salaman muotoinen kuvio ja selässäni on pari mustaa läikkää, joita ihmiset kommentoivat: "Onko se likainen, kun sen selässä öljyä?" Idiootit.

Harrastan: Kotona johtotehtävissä olemista. Puutarhanhoitoa, kaivuutöitä, seikkailemista, kulinaristisista elämyksistä nauttimista. Ihmisten peläyttämistä esimerkiksi hyppäämällä sohvalla makaavan ihmisen mahan päälle. Turkinhoitoa viisi kertaa tunnissa 24 tuntina vuorokaudessa, eli 120 kertaa päivässä, joka tekee 43 800 kertaa vuodessa. Iloloikkaamista keittiössä ja juoksuspurttien ottamista keittiön ja oman huoneeni välillä. Harrastan myös vaihtelevaa projektitoimintaa (kuten tapetin repiminen), mistä lisää myöhemmin.

Innostun: Viinirypäleistä, otsan silittelystä ja isännän karvaisista käsivarsista. Silloin hypin kahden metrin iloloikkia tai kierrän isännän 30 kertaa ympäri.

Asioita, joista en pidä: Kuljetuslaatikkoon meneminen, hössöttävät ihmiset, kaniportti, etikan haju, mummulan vessalaatikko, liukas lattia, ruuan pimittäminen. Siitä, että minut jätetään yksin tai suljetaan häkkiin moneksi tunniksi!

Hauskin matkani: Eräskin rötöstelyreissu, kun huomasin eteisen nurkassa kassin, johon oli jätetty banaani lojumaan. Katsoin tilaisuuteni koittaneen ja lähdin kiireenvilkkaa raahaamaan banaania häkkiäni kohti. Valitettavasti emäntä sattui paikalle ja sai minut kiinni itse teossa.

Lempipaikka: Viihdyn eteisen pyöreällä karvamatolla, olohuoneen sohvapöydän alla, kuten myös ihmisen silittävän käden alla. Päiväunia nukun oman huoneeni ovensuussa. Aina kun pystyn, käytän tilaisuutta hyväkseni ja livahdan ihmisten jaloissa makuuhuoneen puolelle. Tykkään myös mennä emäntäni vessaseuraksi tai tökkiä häntä nilkkaan, kun hän sutii kylpyhuoneessa ripsiään.

Mielimusiikkini: Genesis-pellettien kilahtaminen kippoon on kuin musiikkia kahdeksan senttiä pitkille korvilleni!

Paras kirja: Mitä kovakantisempi, sen parempi. Minulle maistuvat myös lehdet, joita emäntäni tekee työkseen.

Mielisarjani TV:ssä: Pientä pintaremonttia.

Lempivärini: Sininen. Olen erityisen tykästynyt sinisiin mattoihin, joiden kulmia tykkään nakertaa.

Lempiherkut: TOP 5: 1) Kuivattu ruisleipä 2) Omena 3) Tilli 4) Voikukan lehdet ja viinirypäleet 5) Kuivatut porkkanannaatit ja banaani

1 kommentti: