maanantai 21. joulukuuta 2015

Tonttu on tyhmä, kuusi on kiva


Heipparallaa!

Facebookissa olenkin jo kertoillut joitain asioita jouluvalmisteluistani, mutta mielestäni joulu on niin merkityksellinen ajanjakso, että päätin kirjoittaa tänne blogiin vähän laveamminkin.

Jouluntulo alkoi näkyä kotonamme jo muutama viikko sitten, kun sain avata emännän kanssa ensimmäisen joulukalenterin luukun.
Se olikin sangen hauskaa puuhaa, sillä emäntä söi kalenterista vain sen pahan suklaan ja meikäläinen söi sen herkullisen pahviluukun.
Sitten mielialani muuttui mollivoittoiseksi, kun tuo typerä tonttu istahti minun huoneeseeni. Tuossa se kököttää ja kyttää tekemisiäni ja kuulemma kirjoittaa kaikki tuhmuuteni muistiin ja niiden perusteella minulta vähennetään aattoiltana joululahjoja, yhyyy!
Kerran luulin jo aaton tulleen, kun minulle tuotiin risuja.
Myöhemmin selvisi, ettei se joulu sitten vielä tullutkaan, vaan minun pitäisi odottaa sievästi vielä monta päivää.
Jaa tässäkö pitää odottaa? Mitä jos tämä typerä hattu alkaa hiostaa jalosukuista otsaani? Entä jos tekee mieli nakertaa paketinkulmaa?
No onneksi voin tässä odotellessani tarkastella tätä mehevää kuusipuuta. Alaoksissa näyttäisikin olevan trimmattavaa.
Trimmaamisesta mieleeni vielä muistui, että joulun kaltaisina juhlapäivinä pitää tietenkin panostaa erityisellä tavalla myös ulkoiseen olemukseen. Eilen emäntä trimmasi minun leuanaluskarvoituksestani takut pois. Manikyyriin ja pedikyyriin pääsen huomenna.
Ihanaa joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti