lauantai 24. marraskuuta 2012

Sisustan, somistan, kalustan, nakerran!

Yksi lempipuuhistani on katsoa emännän kanssa telkkarin sisustus- ja viherpiiperrysohjelmia. No nyt talvella käytännön piipertäminen on aika vähäistä - mitä nyt kierrän emännän kanssa kerran viikossa kastelemassa kaikki kotimme 15 viherkasvia. Tai siis emäntä kastelee, minä toimin työnjohtajana ja teen ehkä hampaillani pientä harvennustyötä.

Sen sijaan sisustaminen on talvellakin in, ja olen oikeasti aika haka tekemään pientä pintaremonttia. Tuossa menneellä viikollakin päätin vähän tuunata keittiön betoniseinää: porasin siihen sapelihampaillani koristeellisia koloja. Emäntä järkyttyi ja kiljui, että ellen heti lopeta projektiani, meille tulee hammaslääkärireissu, höh.

Kerran mieleni kaipasi piristystä, joten päätin sisustaa häkkini uusiksi sillä välin kun emäntä oli kaupungilla. En kuitenkaan ollut kovin tyytyväinen lopputulokseen, jossa vessalaatikko oli heinien ja ruokakupin päällä. Alkoi hiukan vatsaa kurnia.


Tällä viikolla emäntä sitä vastoin asensi häkkiini häkellyttävän härvelin, heinätelineen. Se se vasta onkin mielenkiintoinen vekotin! Viime päivinä en ole ehtinyt tehdä juuri mitään muuta kuin syödä heinää, koska telineestä tarjoiltu heinä maistuu paljon herkullisemmalta kuin sama tavara lattialta tarjoiltuna.


Yksi häkkini parhaista sisustuselementeistä on kuitenkin Kaninkolo. Emäntä ja isäntä ovat sen minun mittojeni mukaan ihan itse suunnitelleet ja rakentaneet. Piiloudun Kaninkoloon, kun kuulen pölynimurin äänen. Toisaalta Kaninkolo toimii myös tähystystornina: öisin hengaan Kaninkolon katolla, ja kun emäntä ja isäntä eivät ole kotona, vartioin kotia katolta käsin ja häädän rosvot tiehensä.


Viimein myös kekkasin, etteivät tähystystorni ja heinäteline suinkaan ole toisensa poissulkevia huvituksia, vaan niistä pystyy nauttimaan myös samanaikaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti