perjantai 14. joulukuuta 2012

Joulupukille (miksi nimesi on muuten JouluPUKKI eli urospuolinen jouluvuohi eikä vaikka JouluKANI?)

Moi Joulupukki!

Olen 2-vuotias risteytyskani Helsingistä, se kaikista kiltein, Gustav Kani. Ja ihanin upein. Kahtena edellisjouluna en ole käynyt kirjeenvaihtoa kanssasi, joten ajattelin, että voin tänä vuonna esittää myös edellisvuosien edestä lahjatoiveita, ole hyvä.

Pitemmittä puheitta - toivon lahjaksi:

1. Heinätunnelin. Isäntä pitää höpönpöppönä ajatusta, että minulle varta vasten ostettaisiin tunneli. Kun yleensä tapahtumaketju menee niin päin, että isäntä ostaa itsellensä jotain, joka on pakattu pahvilaatikkoon, minkä seurauksena minä saan tunnelin. Yhyy, olen niin onneton, kun joudun käyttämään tunneleina vanhoja pahvilaatikoita - ne maistuvatkin niin pahalle!

2. Tyttöystävän. Sellaisen kivan, söpön ja pienen ja valkoisen. Valkean. Valkeahkon. Vaalertavan. Sellaisen, joka osaa myös käydä vessalaatikolla eikä siis ole mikään bimbo blondi, vaan älykäs siinäkin mielessä, että tajuaa olla syömättä ruokiani.

3. Koska isäntä ja emäntä pelaavat kaiket illat lautapelejä eivätkä he tykkää, että tulen jäniksenkäpälöimään heidän nappuloitaan, toivoisin lahjaksi omaa peliä. Osaavatko tonttusi tehdä sellaisen pelin, jossa voin osoittaa älykkyyteni ja/tai josta voi saada palkinnoksi ruokaa? Eli siis juomapelit jätän emännälle, mutta ruokapelit ovat enemmän minun juttuni.

4. Sitten toivon viinirypäleitä, sellaisia vihreitä. Ja rusinoita eli kuivattuja viinirypäleitä, ja kuivaa leipää. Omena käy punaisena ja vihreänä, mutta ei ylikypsänä, vaan ompun pitää mukavan räväkästi rapsahtaa hampaideni välissä, kun puraisen hedelmästä palasen. Banaani sitä vastoin ei saa rapsahtaa eikä se saa olla väriltään vihreä, eikä ainakaan punainen, vaan keltainen kuin kulma-aurinko.

5. Lisäksi toivoisin sähköhammasharjan, hiustenkuivaajan, jouluvalot, telkkarin, radion, epilaattorin, ulkoisen kiintolevyn, pöytävalaisimen, leivänpaahtimen, vedenkeittimen, mikroaaltouunin tai takakaiuttimet. Eli laitteen, jossa on johto.

6. Haluaisin myös liukuestesukat, jotta käpälät eivät luisuisi parketilla ja voisin vaivattomammin pompsahtaa ruokapöydälle.

7. Toivon myös kirjan. Se voisi olla vaikka Pikku Pupu ja Porkkanalaakson seikkailut. Tai Kani kuriton. Mahdollisesti myös Pupu Tupunan pulma. Tyylisuunnaltaan se voisi olla myös sanakirja tai fantastinen fantasiamestariteos tai häkellyttävä jännäri. Kaikki käy, kunhan on kovat kannet.

Olen ollut koko vuoden ahkera johtotehtävissäni ja kiltti emännälle etenkin silloin, kun hän on silittänyt otsaani. Emäntäkin on ollut kiva, joten tuo hänellekin jotain, mutta kautta viiksikarvojeni, älä missään nimessä tuo sitä ponia, jota hän toivoo! Tajuatko, että sellainen hirnahtelija syö heinää, omppua ja porkkanaa päivässä yhtä paljon kuin meikäkani syö puolessa vuodessa!

PS: Lahjani voit toimittaa mummulaan. Olen joulun siellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti