perjantai 15. toukokuuta 2015

Saunailta


Kerronpa teille tarinan: Eräänä jännittävänä torstai-iltana emäntä ja isäntä alkoivat katsella televisiota. Emännän selkään oli joku hurjan kurja noita iskenyt nuolensa, joten emäntä tunsi olemuksensa hieman kankeaksi. Koska emäntä ei kyennyt konttaamaan lattialla, hän pyysi isäntää tarkistamaan, olinko jokailtaiseen tapaani nokosilla sohvan alla – emäntä ja isäntä kun eivät olleet hetkeen minua näkökentässään havainneet.

"Joo on se varmaan", isäntä murahti, eikä alkanut kovin perinpohjaisesti varmistamaan, lymyilinkö sohvan alla.

Niin emäntä ja isäntä sitten heittäytyivät sohvalle ja alkoivat viettää televisionkatseluiltaa. Jossain vaiheessa emäntä kuuli minun tömäyttelyääntäni etäisesti muistuttavan äänen, mutta emäntä arveli kuulleensa väärin – miksi minä nyt sohvan alla vihaisesti tömäyttelisin.

Vierähti tunti ja liki toinenkin. Lopulta se kovin kiintoisa tv-ohjelma loppui ja emäntä lähti hakemaan kodinhoitohuoneesta juomalasiaan. Hän avasi kodinhoitohuoneen oven ja siinä samassa näki, miten meikäläinen kömpi esiin kodinhoitohuoneen kaapiston alta.

Olin päätynyt kodinhoitohuoneeseen, kun uteliaana poikana olin loikkinut sinne kaksi tuntia sitten isännän kintereillä. No isäntä ei ollut huomannut, että olin seurannut häntä, ja sitten hän telkesi minut epähuomiossa ovien taakse.

Koko kahta tuntia en kuitenkaan viettänyt ainoastaan kodinhoitohuoneessa, vaan kodinhoitohuoneesta oli ovi raollaan myös kylpyhuoneeseen ja saunaan. Saunassa olikin vielä pienet jälkilöylyt päällä emännän ja isännän saunontasession jäljiltä ja vähän teki mieli nakertaa kiukaan sähköjohto poikki, mutta sitten ajattelin, ettei se ehkä olisi kovin järkevää, sillä siinä saattaisivat kauniit viiksikarvani kihartua kurjasti.

Kamala pissahätä minulle sen sijaan tuli, kun pari tuntia jouduin kotimme spa-osastolla viettämään aikaa. No en ollut mikään tyhmä poika, tietenkään, enkä lirauttanut esimerkiksi kodinhoitohuoneen matolle, vaan kylpyhuoneeseen lattiakaivon päälle.

Emäntä oli tosi ylpeä, etten myöskään nakertanut poikki kodinhoitohuoneen traakkipuuta, järsinyt reikiä suihkun letkuun, mutustellut saunan lauteita tai pompannut vessanpönttöön.

Loppuillan vietinkin isännän silittävän käden alla, mutta ennen silittelyä pompin huoneeseeni ja söin aika kasan heinää - minä kun en ole tottunut olemaan syömättä noin pitkiä aikoja.

Onneksi emäntä haki minulle lohdutukseksi myös voikukanlehtiä, joiden voimin avasin tämänvuotisen voikukanlehtikauteni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti