perjantai 30. elokuuta 2013

Herkkua!

Loikkaamme kohta ensimmäiseen syyskuukauteen, syyskuuhun, joten nyt on viimeinen tilaisuus listata meikäkanin maittavimmat kesäherkut.

1. Porkkanannaatit ilman porkkanoita. Kahdeskymmenesensimmäinen päivä elokuuta kello kaksikymmentäkaksi viisikymmentäkolme emäntä tarjoili minulle tämännäköisen taideiltapalan (katso kuva!). Annoksen nimi oli maalaisomenia ja luomuruislastuja salaattipedillä. Iltapala pääsi aivan uusiin ulottuvuuksiin, koska koristeena annoksessa oli kesän ykkösherkku, porkkanan naatti! Toden totta, vaikka olenkin kani, porkkanasta en ihan kamalasti välitä, mutta varret ovat nannaa!


 2. Mustikanvarvut ilman mustikoita. Siinä missä syön porkkanasta ekana varren, mustikasta syön ensimmäisenä varvut. Mustikanvarpujen rakenne on sellainen, että varvut tarjoavat sapelihampailleni haastetta pitkäksi aikaa! Kun tämä kuva otettiin, mustikoita en syönyt, vaan tiputtelin ne suupielistäni lattialle. Epähuomiossa istuin mustikoiden päälle ja käpäläni ja  masuni likastuivat ja jouduin koko loppupäivän pesemään itseäni, eli itkuhan siinä tuli pitkästä ilosta.


3. Emännän työtoverin tomaatit. Vuosi sitten minulla oli tomaattikausi, mutta se pyyhälsi pois. Pitkään aikaan en koskenut tomaatteihin käpälällänikään, paitsi äärimmäisen tuskallisessa nälkätilassa. No tänä kesänä emäntä sitten tarjosi minulle työtoverinsa kasvattamia tomaatteja. Nappasin tomaatin emännän kädestä niin hanakasti, että taisin epähuomiossa puraista emäntää, hups. Mutta kautta viiksikarvojeni, miten hyvää tomaatti oli! Tämä kuva on kyllä vähän nolo, mutta täten huomautan, että meikäkanilla EI ole huulissa huulipunaa, vaan herkkutomaattia. Pian myös rinta- ja varpaanvälikarvoitukseni oli tomaatinpunainen.

4. Vesimeloni ilman siemeniä. Vesimelonia olen saanut muutaman kerran tänä kesänä, ja aina se on yhtä hyvää! Mukavan vetistä, mutta kuitenkin makeaa! Meikäkanihan on tykästynyt kovasti makeisiin juttuihin, kuten omenaan, banaaniin, viinirypäleisiin, rusinoihin ja emäntään. Mutta myös vesimeloniin. Ennen kuin tämä kuva otettiin, emäntä oli nyppinyt melonista siemenet pois. Kun hän viimein kilautti meloninpalan kuppiini, inostuin niin, että saatoin iloloikatessani iskeä emännän nilkkaan parit hampaanjäljet. Anteeksi emäntä, mutta olet vain niin yliveto. <3

5. Omenat (jotka menetin). Sitä vastoin maalla ollessani en oikein ymmärtänyt, miten lempiherkkujani, omenia, voi olla kasapäin maassa lojumassa. Tämä kuva on harmillinen todiste siitä, miten loikin autuaan tietämättömänä onneni ohi. Harmittaa niin vietävästi, etten ymmärtänyt iskeä hampaitani tuohonkaan herkkuun. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti